Besøg fra LA - 2014

Den 2. august 2014 - kl. 17:40 ankom flyet fra Amsterdam til Danmark med vore kære familiemedlemmer: Robin og Becky. De var fløjet til Amsterdam fra Los Angeles og havde dermed været ca. 24 timer undervejs med pauser og forsinkelser.

 

Vi kørte hjemad og vores første stop var Uldum Mølle - det vakte glæde at vi allerede "gjorde noget" selvom de var trætte. Næste stop var Vorbjerggård - ikke så langt herfra og derefter Julianelyst. Nu var vi så hjemme og vi fik rugbrød til aften og kaffe. Derefter tidlig godnat - men det var svært at sove og lige at skulle vende dag til nat.

 

Den 3. august - efter morgenkaffen skulle vi starte blidt ud og kørte en tur til Koldinghus - det vakte begejstring at vi har så gamle slotte her i Danmark. Vi spiste en dejlig frokost i slotskælderen og fik en enkelt snaps til - det skulle jo prøves. Menuen var en frokost buffet bestående af flg.:

To slags tøndemodnede sild....krydderurtedressing
Stegt sild....syltede løg-kapers-grov sennep
Smørstegt fiskefilet....citron-remoulade
Råmarineret laks....urter-sennep
Nordsørejer....smilende æg- mayonnaise-dild
Hønsesalat....urter-bacon
Roastbeef...kartoffelsalat
Mini frikadeller....rødbeder
Ribbenssteg....surt-grov rødkål
Leverpostej....tørsaltet bacon-ristede svampe
Kolde salater....spidskål-nødder-rødkål-honning-krydderurter
2 unika oste....valnødder i honning

Derefter blev der shoppet i museumsbutikken.

Så kørte vi en tur forbi bageren i Kolding Storcenter, købte en lækker jordbærlagkage som vi ville tage med til vores næste besøg. På vejen faldt Jan i søvn og mente at jeg bremsede for drastigt og at han derfor var uden skyld i at kagen landede på gulvet - så den var ikke særlig køn, da vi senere ankom hos Gurli og Bent i Skodborg.

Vi fik lidt hurtig aftensmad hjemme og skulle så forholdsvis tidligt i seng for at kunne være klar til morgendagens plan.

 

Den 4. august - startede dagen med morgenmad og briefing om de næste 2 dages plan.

Vi skulle pakke vore dyner/puder, toiletsager og hvad vi ellers skulle bruge i 2 dage. Det var ret spændende for vi fortalte ikke hvad vi skulle eller hvor vi skulle bo. Men vi kørte til København og havde arrangeret med Winnie og Preben at mødes med dem i Nyhavn 17 kl. 12.

Winnie og Preben var allerede kommet og måtte ringe for at høre om hvor langt vi var - det er jo ikke til at finde parkering og vejene er lavet om, sagde Jan - det er jo også kun 35 år siden - at vi var i København sidst. Ps. det kostede over 200 kr. at parkere i P-huset.

Derefter gik vi en tur på Amalienborg Slotsplads og en tur i Amaliehaven, derefter fortsatte vi langs kajen tilbage til Nyhavn, hvor vi fortsatte til Tour bådene. Her sagde vi farvel og på gensyn til Winnie og Preben. Så skulle vi på sejllads i de Københavnske farvande. Dejlig tur og tilmed med en guide fra Vestjylland som kunne fortælle på engelsk - så jeg kunne spare lidt på de engelske gloser. Fantastisk at se hovedstaden på den måde og samtidig få historien om de forskellige seværdigheder med.

Vi kørte lidt rundt og fandt Rosenborg Slot og det blev så foreviget.

Videre ud af Roskildevej - forbi Brøndby Nord - vise Nygårdskirken hvor Casper er døbt, vise hvor jeg var vokset op, forbi Brøndbyøster Kirke hvor Jan og jeg er gift for 36 år siden - forbi Jans forældres gamle hus i Glostrup på Nordvang Allé - derefter videre til Roskilde Domkirke - interessant fordi Jan har klokkemalm fra den nye klokke i Margrethespiret - han var lærling på spiret ved renoveringen efter branden den 26. august 1968. Desuden var Prebens forældre gift der 14.06.1936. Så jo - slægtsforskeren kan familiehistorien.

Nu blev der så løftet slør for, hvad og hvor vi var på vej hen. Vi spiste verdens elendigste franske hotdogs på en rasteplads lige efter Roskilde fjord på vej mod Nykøbing Sj..

Vi skulle forbi min søster og svogers campingplads - Teglværksgården i Hørve. De har lige overtaget pladsen 01.04.14 og vi havde arrangeret at Becky og Robin skulle sove i hytte og vi skulle sove i Gitte og Kurts campingvogn. De blev noget overraskede. De sagde at det var jo ren luksus at være på camping i Danmark. Alt var fint og der var meget rene og dejlige bade/toiletforhold. Så en god kop aftenskaffe og derefter på hovedet i seng. Tak for arrangementet - Gitte.

 

Den 5. august - kørte Gitte til bageren og sørgede derefter for en dejlig morgenkaffe. Vi skulle bare tage os tid og derefter pakke sammen for at fortsætte vores tur. Vi skulle dog lige forbi stranden inden køreturen.

Vi kørte nordpå og forbi Høve Mølle, som jo har været Jans bedstefars. Hyggeligt at se den så tæt på, videre forbi stranden ved Høve campingplads hvor vi lige gjorde holdt. Derefter skulle vi videre mod Rørvig - og sejle derfra til Hundested. Fra Hundested tog vi nordkysten af Sjælland og var forbi havnen i Gilleleje. Et sted mellem Hornbæk og Ålsgårde handlede vi ind til frokost i en brugs. Vi spiste frokost på en strand i samme område. Ret hyggeligt med tæppe, sand, mad og cola.

Vi fortsatte mod Helsingør og skulle en tur på Kronborg. Så skulle der spises is og købes souvenirs. Så videre mod havnen - finde parkering og købe billetter til færgen til Sverige.

Det blev blot en tur frem og tilbage, men så havde Robin og Becky været i Sverige og det var dejligt at sidde ned og slappe af - i stedet for at køre.

Da vi kom tilbage til Danmark skulle vi hjem til Jylland - men der var jo flere slotte - så vi tog forbi Fredensborg og Frederiksborg Slot. Så fortsatte vi videre mod Kirkerup for at besøge bedstefar Lauridts gravsted - det var desværre blevet nedlagt.

Videre mod Roskilde - igen - men Vikinge Museet havde vi "glemt" i går - der var nu godt nok lukket, men en masse små vikingeskibe i havnen og så var der fest på kajen - der blev danset line dance - så vi gik rundt og hyggede en halv times tid og fik tisset af inden turen gik direkte hjem til Sattrup.

 

Den 6. august - vi var trætte efter kun 6 timers søvn - der skal ikke køres meget i dag - men alligevel var vi forbi Uldum Mølle med specialrundvisning af Torben, derefter Jellinge stenene, Ejer Baunehøj og Yding Skovhøj. Vi skal samle energi til i morgen.

 

Den 7. august - Vi tog afsted til Tyskland - men nu er der jo lang vej derned og i radioen talte de om et trafikuheld og vi nåede at køre fra, så vi kunne køre forbi Graasten slot og forbi Dybbøl Mølle - her kunne jeg så fortælle om min tipoldefar som fik Dannebrogsordenen for tro tjeneste under krigen i 1864. Videre mod Tyskland - vi ville køre helt ud til Glücksburg Slot - det havde Casper fortalt om - så vi kom derud ca. til aftensmadstid og Becky inviterede på Wienersnitzel. Derefter skulle der handles stort ind til den kommende weekend - familiefesten.

 

Den 8. august - nu skulle Robin lære at bage wienerbrød - Carina og Jannick kom også til Sattrup - det er ved at være tradition. Der er Post Danmark Rundt - fin planlægning. Det var en oplevelse - Becky og Robin har aldrig prøvet at være til cykelløb før og fortalte at det både var dyrt og besværligt. Men at vi bare havde arrangeret det så de kom denne vej - fantastisk. Laila kom også sammen med Marcus og Mathias kom cyklende. Vi fik vores klaptræer og diverse bolsjer og så var det overstået. Hjem og gøre klar til festen i morgen. Der skal flyttes borde og stole - vejrguderne lovede regn.

Vi spiste lækker aftensmad hos Casper og Laila - ved bålet i haven.

 

Den 9. august- Casper kom og fik startet grillen og fik ordnet kødet - Laila havde lavet de fineste salater og vi havde skrællet kartofler og lavet en lækker kartoffelsalat. Bordene blev dækket og nu ventede vi bare på ryk ind. Tak til: Casper, Laila, Mathias, Marcus, Chanétt, Carina, Jannick, Dorthe, Torben, Gurli, Bent, Betina, Glen, Nick, Nina, Susanne, Christian, Charlotte, Benn, Simone, Denise, Patrik, Preben, Winnie, Bent, Allan, Gitte, Irma, Knud Erik, Charlotte, Palle, Robin, Becky og Bente. Hvor var det dejligt at se jer alle. Vi glæder os til næste gang.

 

Den 10. august - Dagen derpå - der bliver ryddet op og hygget hele dagen. Vi besøgte vi Carina og Jannick i deres lejlighed - og senere Chanétt som havde bagt kage. Der var mange trapper til hendes lejlighed. Om aften tog vi til opera i Lunden i Horsens. Becky var nær blevet scoret af en halvgammel fordrukken musiker, som ville besøge hende i LA næste gang han var i LA - Becky mente dog at det var for langt væk og afviste ham meget høfligt. På vejen hjem kørte vi omkring Skanderborg - bare for at vise hvordan der så ud til vores Woodstock festival. - Godt at vi ikke skulle rydde op.

 

Den 11. august - Starter ud for at køre til Skagen. Vores første stop er rastepladsen ved Gudenåen i Randers - vi går en stræktur og ser naturreservatet og kan se Sct. Mortens kirke inde i Randers. Dejligt solskin men mens vi kørte videre regnede det - vi ankom til Ravnkilde Kirke - det styrtregnede - men det er kirken hvor Becky og Robins bedstefar er døbt - Jens Christian Johansen Egebjerg Christensen født 21.10.1893 i Fyrkilde og døbt der 05.11.1893 - vi talte med graveren og fik lov til at komme ind i kirken - det var meget bevægende at være der. Derefter videre mod Rebild - og Jan og Becky tog gåturen ned i slugten og op igen. Vi købte en kop kaffe - føj hvor det smagte - men så kunne vi låne toilettet. Vi fortsatte mod Frederikshavn og spiste frokost på den bette kro i Jerup.

Derefter fortsatte vi til Skagen, tog en tur med Sandormen, dyppede tæerne i Skagerak og Kattegat på samme tid. Tilbage i traktoren og så ind bag digerne igen. Købte souvenirs i kiosken. Så kørte vi videre til Den Tilsandede Kirke og til Råbjerg Mile.

På vejen hjem kom vi forbi Hobro og Becky er vild med vikingerne - så et besøg på Fyrkat var uundgåeligt. Dejligt med en strækpause.

Der efter gik turen bare hjem.

 

Den 12. august - I dag skal Brande og Ølgod gøres usikre. Charlotte Svejgaard Vase havde arrangeret en tur til Ølgod Egnsarkiv - der hørte vi om Krusbjerg Mølle og fik der at vide at det gamle lange møllehus stadig lå der. Arkivaren havde også fundet noget interessant på nettet - min hjemmeside. Vi kørte en tur ud til møllehuset og gik lidt rundt og tog lidt billeder. På vejen derud bemærkede vi en lille kirke - Bejsnap Kirke - det viste sig at der ligger Søren Klinge Vase begravet - Charlotte og Palles lille søn som de desværre mistede i et færdselsuheld - Søren blev kun 4 år. Men solen skinnede og vi fik lov at besøge hans gravsted og Becky lagde en sten, som bevis på at vi var der.

Charlotte og Palle havde inviteret på frokost - så vi kørte ind til Ølgod og købte blomster og derefter tilbage for at finde ud af hvor de boede. Dejlig frokost - juletema - med bl.a. dejlig æbleflæsk, medisterpøse, frikadeller og rejer. Derefter kaffe og Waleskringle. Tak for mad.

Så gik turen mod Skarrild - med besøg på museet og i kirken - der var mødt gæstfrie værter op og vi besøgte også den tidligere gravers fine have. Desværre endte vores besøg på kirkegården med, at jeg lænede mig op ad kirkegårdsmuren, som er lavet kampesten, og fik en kampesten ned over min højre fod. Becky, Jan og Robin var gået ind i bilen og hørte ikke mit skrig - og så ikke efter mig, da jeg talte i mobil med Dorthe ang. vores senere besøg hos dem. Men endelig reagerede Jan og kom med en serviet så jeg kunne pakke min blødende fod ind og så kørte Jan videre, jeg kunne ikke. Vi kørte til Brande - og jeg fortalte om både om Uhre og hvor familien Christensen stammede fra, mens vi kørte. I Brande blev der købt whisky til Torben. Vi fortsatte til Dorthe og Torben og fik dejlig aftensmad. Tak for en god aften og for at tage imod vore gæster.

 

Den 13. august - Shoppetur i Horsens - både i gågaden og Bytorv Horsens.

 

Den 14. august - Vi kørte en tur i Bilka i Vejle - for at tjekke op om nogle værdikuponer til Starbucks coffee fra Danmark. De fandtes ikke endnu. Derefter store shoppetur i Bilka og så hjem og Robin og Becky begyndte at pakke sammen. Vores afskedsmiddag blev sammen med Chanétt, Marcus, Carina og Jannick - god gammeldags ribbensteg med hele svineriet og hjemmelavet budding til dessert. Udveksling af forskellige gaver og så i seng.

 

Den 15. august - vi tog afsted kl. 6:45 mod Billund - Becky og Robin skulle tjekke ind i lufthavnen fordi de var internationale turister. Ja sådan har vores ca. 14 dages sommerferie været i år - vi gør det gerne igen - og ja - jeg har sikkert glemt noget - men det kan tilføjes senere.

Tak til Becky og Robin for deres første udenlandsrejse og deres tur til Danmark - vi glæder os allerede til næste gang.

 

   
 

Nyeste kommentarer

06.06 | 19:49

Sjovt at følge sporene fra sin mors slægt helt tilbage til gør 1668..., hold da op et stort arbejde du har udført, og som vi er mange der kan nyde glæde af, tak

06.06 | 17:54

Hvor er det en fantastisk opgave, du har arbejdet med...
Jeg er stor beundrer..😃

01.02 | 18:08

Hej Marianne
Nu er jeg kommet til egen matrikel, jeg kigger lige indenfor her.
VH. Birthe Trædholm

22.10 | 17:28

Hvor er det en festlig side du har lavet med smukke farver og indlæg. Det er en ren fornøjelse at sidde og læse dine info selvom jeg ikke kender dig.